Kosmos

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Filsuf Plato déning panjenengané Silanion

Kosmos, jroning pangertèn sing paling umum, yaiku sawijining sistem sing temata utawa ana ing harmoni. Asalé saka tembung basa Yunani κόσμος sing tegesé "kateraturan, susunan sing temata, hiasan", kosmos arupa konsèp antitesis saka khaos. Èlmu sing nyinaoni kosmos disebut mawa kosmologi.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kosmos&oldid=821216"