Kopal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kopal saka Madagaskar ("Madagascar copal")

Kopal iku salah siji hasil saka dhadhak (resin) kang diklumpukake saka wit damar(Agathis dammara) saliyane iku uga saka wit suku Burseraceae (Bursera, Protium).[1][2] Kopal iku bahan dhasar kanggo cairan pelapis kertas supaya tinta ora nyebar.[1] Kopal uga digunakake campuran lak lan vernis.[1]


Kopal wis dikenal suwe ing kebudayaan Amerika Tengah.[1] Jeneng kopal asale saka basa Amerika Tengah kang nduweni teges dupa utawa setanggi. Kandhungan ing sajroning kopal yaiku: asam-asam resinol, resin, dan minyak atsiri.[1] Kopal uga asring digunakake kanggo penggantine watu damar, lan didadekake mata akik.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)Bumi (diakses tanggal 8 Maret 2011)
  2. ^ (id)Klasifikasi Tumbuhan
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kopal&oldid=829545"