Konflik Chad-Libya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tentara Chad wonten ing mobil pangangkut Toyota.

Konflik Chad-Libya punika satunggaling konflik militer sporadis ing Chad ingkang dumadosan wonten taun 1978 ngantos taun 1987. Konflik punika konflik ingkang kadadosaken antawis Libya kaliyan Chad, namung intervènsi Libya ing prekawis Chad sampun kadadoskane sadèrèngipun taun 1978, malahan sadèrèngipun Muammar al-Gaddafi minggah tahta ing taun 1969. Perang puniki dipun wiwiti kados satunggaling pawiyaran saking Perang Sipil Chad ing Chad lor taun 1968. Konflik puniki ditandhani mawi campur tangan Libya ing Chad ing taun 1978, 1979, 1980–1981 lan 1983–1987. Gaddafi sampun ndhukung pinten-pinten faksi ingkang partisipasi ing perang sipil lan musuh saking Libya nampi pitulung saking pamaréntah Prancis. Prekawis puniki nyebabaken wontening campur tangan militèr kanggé nylametaken pamaréntah Chad ing taun 1978, 1983 lan taun 1986.

Daftar pustaka[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Konflik_Chad-Libya&oldid=819885"