Komputer analog

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados


Komputer Analog inggih punika wastanan ingkang dipun ginakaken kanggé nggambaraken piranti penghitung ingkang makaryan ing level analog. Level analog menika lawan(dual) level digital, level digital menika teganganipun ageng saha alit, ingkang dipun ginakaken wonten ing implementasi bilangan biner. Sacara mendasar komponen elektronik kang dipun ginakaken kanggé inti saking komputer analog menika op-amp operational amplifier. Komputer analog ugi asring dipun wastani minangka komputer kang ngolah data adhedhasar sinyal kang asipat kualitatif, utawi sinyal analog, kanggé ngukur variabel-variabel kados déné voltase, cepeting suanten, resistansi udara, suhu, pengukuran gempa, lsp. Komputer menika biyasanipun dipun ginakaken kanggé mresentasikaken kadadéan kados déné termometer, radar, kekuatan cahaya, lsp. [1]

Tuladha komputer analog[sunting | sunting sumber]

komputer menika dipun ginakaken kangge ngecèk suhu, penghitung aliran BBM ing SPBU, ngukur kekuatan cahaya,lsp.

Kaunggulan komputer analog[sunting | sunting sumber]

  • mampu kangge nampi data wonten besaran phisik saha saged ngukur data kasebut tanpa kedah dipun konversikaken sakdéréngipun, saéngga proses saking komputer menika langkung cepet.[2]

Kekirangan komputer analog[sunting | sunting sumber]

  • kaunggulan mroses data kirang trep.[3]
  • mboten saged mrosés data awujud wilangan.
  • namung mungkasi perkawis kang khusus.

Pangginaan komputer analog[sunting | sunting sumber]

komputer analog asring dipun ginakaken ing pengendalian industri kimia, pembangkit listrik, penyulingan minyak, utawi rumah sakit kangge ngamati denyut jantung. Output ingkang dipun kasilaken biyasanipun wonten ing wujud grafik.[4]. Komputer analog ugi kathah dipun ginakaken kangge kagiyatan ilmiyah.[5]

cathethan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)Nami sanés Komputer Analog(dipun unduh 31 oktober 2012)
  2. ^ (id)Kaunggulan Komputer Analog(dipun unduh 31 oktober 2012)
  3. ^ (id)Kekirangan Komputer Analog(dipun unduh 31 oktober 2012)
  4. ^ (id)Pangginaan komputer analog(dipun unduh 31 oktober 2012)
  5. ^ (id)Pangginaan sanés komputer analog(dipun unduh 31 oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Komputer_analog&oldid=882634"