Kompleks Candhi Muaro Jambi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Makara, patung panjaga gerbang ing Candhi Gumpung, Candhi Buddha jroning situs arkeologi Muaro Jambi, Jambi

Situs Purbakala Kompleks Candhi Muaro Jambi yaikau sawijinig wangun kompleks parcandhian agama Hindu-Buddha kang apling amba ing [[Indonésia] kang ana ing sajarah dadi paninggalanéKerajaan Sriwijaya dan Karajan Melayu. Kompleks parcandhian kang dumunung ana ing Kecamatan Muaro Sebo, Kabupaten Muaro Jambi, Jambi, Indonésia, kang dumunung ana ing Batang Hari, kurang luwih 26 kilometer arah wétan Kutha Jambi. Koordinat Kidul 01* 28'32" Wétan 103* 40'04". Candhi kasebut ndhuweni nama dijupuk saka abad ka-11 Cithakan:Masehi. Candhi Muaro Jambi arupa kompleks candhi kang paling gedhe lan amba kang ana ing pulo Sumatra. Lan wiwit atun 2009 Kompleks Candhi Muaro Jambi didaptharake ing UNESCO minangka dadi Situs Warisan Donya.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala najaba[sunting | sunting sumber]