Kompas TV

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
KompasTV Medan
PT Gramedia Media Nusantara
[[Gambar:kompastvmedan.pong|300px|]]
Slogan Inspirasi Indonesia
Diluncuraké 9 September 2011 7 Novnra 2014
Sing duwé Kompas Gramedan
Kantor pusat Jakarta, Indonesia[1]
Situs web http://www.kompas.tv
Kasumadyan [2]
Siaran satelit
Indovision Channel TBA
aora 919
Centrin TV 820
OrangeTV 910
Skynindo 101
TelkomVision 149
YesTV 149
Siaran kabel
First Media 152
Siaran IPTV liwat ADSL
Groovia TV 114

Kompas TV inggih punika salah satunggaling stasiun televisi swasta ingkang kalebet televisi terstrial utawi televisi mawi jaringan ingkang wonten ing Indonésia.[3][4] Ingkang gadhah kompas TV inggih punika Kompas Gramedia. Stasiun tipi punika wonten kanggé nggantosaken stasiun tipi saderengipun ingkang sampun naté dipungadhahi déning Kompas Gramedia, inggih punika TV7. Wiwit sedaya sahamipun TV7 dipuntumbas déning pihak Trans Corp ingkang madeg dipun pandhegani dening Chairul Tanjung ing taun 2006 lan namanipun TV7 dipun gantos dados Trans7, mila lajeng Kompas Gramedia boten gadhah malih perusahaan tipi. Lajeng ing tanggal 11 September 2011, Kompas TV ngéwahi malih logonipun inggih punika kanthi ngicalaken tembung TV wonten ing logonipun. kompas kota medan 03:30.04:00 WIB

Jaringan siaran[sunting | sunting sumber]

Kompas TV wiwit sepisanan ngrembaka kanthi langkung wiyar wiwit tanggal 9 September 2011 medal televisi kanthi jaringan televisi lokal wonten ing dhaérah-dhaérah. Siaran stasiun tipi lokal punika kapérang saking 70% siaran ingkang dipun béyayai saking Kompas TV lan turahanipun ingkang 30% inggih minangka siaran ingkang dipunkelola piyambak. Stasiun tipi lokal ingkang kalebet wonten ing bagéyan jaringan Kompas TV wiwit tanggal 1 Maret 2012 inggih punika kados mekaten: [5]

Déné stasiun TV ingkang wonten ing salebeting jaringan Kompas TV ingkang nyiaraken meh ngantos 70% siaranipun inggih punika:

Kitha- kitha ageng ingkang sanèsipun inggih badhé nyusul ing wekdal salajengipun. Lan malah sapérangan ageng kitha- kitha sampun siap kanggé nyiaraken jaringan Kompas TV kanthi mbangun stasiun relai lan taksih wonten ing ahap siaran cobi- cobi, kados ta wonten ing Yogyakarta, Purwokerto, Cirebon, lan kitha- kitha ageng sanesipun ingkang gadhah jaringan kompas Gramedia utawi dipunjumbuhaken kaliyan terbitipun koran Kompas ing sedaya pelosok Indonesia.

Wiwit tanggal 9 September 2011, Kompas TV ugi saged dipuntingali wonten ing tipi langganan kanthi channel kakdos mekaten:

[sunting | sunting sumber]

  • ĹÓĹ :-)
  • Kompas 100
  • Sporty


Kompas TV ugi saged dipuntingali kanthi siaran gratis kanthi ngginakaken parabola ing satelit Palapa D[7] lan ugi via live streaming ing kompas.tv/live.Cithakan:Cn

Kompas HD[sunting | sunting sumber]

Kompas TV ugi dados stasiun tipi ingkang sepisan wonten ing Indonésia ingkang ngadhopsi kualitas gambar kanthi resolusi ingkang inggil utawi High Definition ingkang lajeng dipunsebat Kompas HD. Dene kompas HD piyambak mratah wonten ing Aora HD, Max3 lan live streaming]] wonten ing kompas.tv/live

[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Gedung Kompas TV Diresmikan
  2. ^ Tweet KompasTV mengenai ketersediaan di televisi berlangganan
  3. ^ Tweet Kompas TV mengenai sistem berjaringan (1 dari 2)
  4. ^ Tweet Kompas TV mengenai sistem berjaringan (2 dari 2)
  5. ^ Situs Resmi Kompas - TV
  6. ^ https://twitter.com/KompasTV/status/306973740175073280
  7. ^ Kompas TV Sewa "Bandwidth" Satelit Palapa Indosat
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kompas_TV&oldid=887327"