Komite Nasional Kaslametan Transportasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kantor KNKT ing lantai 3 Gedhung Parhubungan, Jalan Medan Merdeka Timur, Jakarta.

Komite Nasional Kaslametan Transportasi utawa kacekak KNKT yaiku salah sijiné lembaga independen kang madeg adidasar kaputusan Keppres No. 105/1999. Komisi punika ndhuweni tanggung jawab minangka nindakake investigasi déning kacilakan transportasi ana ing dharat, segara uga udara. Banjur KNKT ndhuweni tugas kang utama salah sijiné yaiku ngusulake pangapikan (perbaikan) tumuju ing kacilakan kang padha uga bisa kadadean jroning ing mangsa ngarep.Komisi punika gegayutang ing sangisoré Mentri Parhubungan. Cacahé anggota komisi punika kapengkar dumadi lima anggota uga ditinjuk déning panjenengané Presdhén uga anggota KNKT ditunjuk kanggo makarya jroning lima taun. Kapimpinan KNKT ing taun 2012 punika kapimpin déning panjenengané Tatang Kurniadi.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]