Komando Daerah Militer Iskandar Muda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kodam Iskandar Muda iku sawijining Komando Kewilayahan Pertahanan sing nyakup provinsi Nanggroe Aceh Darussalam. Wiwit madeg tanggal 22 Desember 1956 nganti dilikuidasi taun 1985, Kodam Iskandar Muda wis dipimpin déning 10 panglima. Sing pungkasan mengku jabatan sadurungé dibekukan yaiku Brigadir Jenderal TNI Nana Narundana.

Kodam Iskandar Muda diuripaké manèh tanggal 5 Februari 2002. Mayor Jenderal TNI Djali Yusuf minangka panglima pisanan sawisé Kodam iki aktif manèh. Pangdam Iskandar Muda sing saiki yaiku Mayor Jenderal TNI Supiadin AS sing nggantèkaké Mayor Jenderal TNI Endang Suwarya wiwit tanggal 28 April 2005. Endang Suwarya sabanjuré promosi dadi Wakil KSAD tanggal 30 Maret 2005. Satuan infanteri sing ana ing Kodam iki antara liya Yonif 111, Yonif 112, Yonif 113, Yonif 114, Yonif 115 lan Yonif 116.

Kesatuan ing sangisoré Kodam[sunting | sunting sumber]

Korem 011/Lilawangsa[sunting | sunting sumber]

Korem iki markasé ing Kutha Lhokseumawe, nduwèni satuan jajaran:

  • Yonif 111/Karma Bhakti
  • Yonif 113/Jaya Sakti
  • Yonif 114/Satria Musara Bener Meriah
  • Kodim 0102/Pidie
  • Kodim 0103/Aceh Utara
  • Kodim 0104/Aceh Timur
  • Kodim 0106/Aceh Tengah
  • Kodim 0108/Aceh Tenggara
  • Kodim 0111/Bireuen
  • Kodim 0113/Gayo Luwes

Korem 012/Teuku Umar[sunting | sunting sumber]

Korem iki markasé ing Kutha Meulaboh, nduwèni satuan:

  • Yonif 112/Dharma Jaya
  • Yonif 115/Macan Leuser
  • Yonif 116/Garda Samudera
  • Kodim 0101/Aceh Besar,
  • kodim 0105/Aceh Barat
  • Kodim 0107/Aceh Selatan
  • Kodim 0109/Aceh Singkil
  • Kodim 0110/Aceh Baratdaya
  • Kodim 0112/Sabang
  • Kodim 0114/Aceh Jaya

Satuan-satuan liyané[sunting | sunting sumber]

  1. Resimen Induk Militer Kodam Iskandar Muda
  2. Denzipur 1/Dhika Anoraga
  3. Denrudal 001 Pulo Rungkom-Lhokseumawe, Aceh
  4. Yonkav 11/Serbu di Jantho, Aceh Besar

Daftar Panglima[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]