Kolo Touré

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kolo Touré
Kolo Toure arsenal.JPG
Informasi pribadi
Jeneng pepak Kolo Habib Touré[1]
Tanggal lair 19 Maret 1981 (umur 33)
Papan lair Bouake, Pantai Gading
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)[2]
Posisi pamain Bek
Informasi klub
Klub saiki Manchester City
Nomer 28
Karir remaja
ASEC Mimosas
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2000–2002 ASEC Mimosas 14 (3)
2002–2009 Arsenal 226 (9)
2009– Manchester City 58 (5)
Tim nasional
2001– Pantai Gading 85 (4)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 22.00, 12 Desember 2011 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 22.00, 10 September 2011 (UTC)


Kolo Habib Touré (lair ing Bouake, Pantai Gading, 19 Maret 1981; umur 33 taun) yaiku pemain bal-balan profesional sing kebangsaané Pantai Gading sing main minangka bek tengah kanggo Manchester City ing Liga Primer Inggris lan Pantai Gading.

Karir[sunting | sunting sumber]

Klub[sunting | sunting sumber]

Touré miwiti karir ing ASEC Mimosas. Panjenengané uga naté main kanggo Arsenal sadurungé gabung karo Manchester City. Touré minangka Mas kandung saka Yaya Touré, sing uga kanca siji tim ing Manchester City F.C..

Tim nasional[sunting | sunting sumber]

Touré wes main kanggo Pantai Gading wiwit taun 2000. Debuté yaiku wulan April 2000 nglawan Rwanda. Panjenengané main ing kabèh limang pertandhingan kanggo Pantai Gading nalika dadi runner-up ing Piala Afrika ing negara Mesir nalika wulan Januari 2006.

Panjenengané wes kasil nembus skuad 23 pemain sing dijeluk dening pelatih Henri Michel ing Piala Donya FIFA 2006 lan kapisan metu ing tanggal 11 Juni 2006, nalika Pantai Gading kalah 2-1 saka Argentina.

Panjenengané wes nyetak telung gol kanggo Pantai Gading saka 78 main, rong sundulan nglawan Gabon lan Tajikistan, lan siji nglawan Jepang, salah siji tendangan 20 yard sing mabur banter ing njero gawang.

Toure main kanggo Pantai Gading ing Piala Donya 2010 ing Afrika Selatan lan dadi kapten ing pertandhingan kapisan tim vs Portugal amarga Didier Drogba cedera, sing nggawé striker Chelsea kuwi dibangkucadangké.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kolo Touré ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kolo_Touré&oldid=835281"