Kodhe Internasional kanggo Nomenklatur Botani (ICBN)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kodhe Internasional kanggo Nomenklatur Botani (Basa Inggris: International Code of Botanical Nomenclature/ICBN) iku aturan lan rekomendhasi ngenani jeneng resmi botani tumrap tetanduran. Tujuwané supaya saben klompok taksonomi ("takson", jamak "taksa") tetanduran nduwi mung siji jeneng sing bener sing ditampa déning saindhenging donya. Gunané jeneng èlmiah iku minangka sawijining pengenal (identifier); senadyan ora ngandhut aji dèskriptif, utawa akurat.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]