Kołobrzeg

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kolberg mangalih ing kaca iki. Kanggo artikel bab film mangga delengen Kolberg (film)
Kołobrzeg
Herb Kolobrzegu.svg
Lambang Kołobrzeg
POL Kołobrzeg map.svg
Lokasi Kołobrzeg
Katrangan cekak
Provinsi: provinsi Pomerania Kulon
Jembar: 25,67 km²
Pedunung: 44.813 (30 Juni 2005)
Pelat nomor kendaran motor: ZKL
Alamat balékutha: ul. Ratuszowa 13
78-100 Kołobrzeg
Situs wèb resmi: www.kolobrzeg.eu
Walikutha: Janusz Gromek

Kołobrzeg (kɔˈwɔbʒɛk, Jerman Kolberg) iku sawijining kutha ing Polandia. Kutha iki nduwé pedunung 44.813 jiwa. Kutha pesisir segara Baltik iki papané ana ing persis tengah-tengahé Pomerania. Kutha iki nganti taun 1945 duwèké Jerman lang banjur dibedhah Tentara Abang Uni Sovyèt lan banjur diserahaké Polandia miturut Konferensi Potsdam.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Tuwuhing pedunung miturut sajarah
ing Kolberg/Kołobrzeg

1940 36.800
1945 3.000
1950 6.800
1960 16.700
1970 26.000
1975 31.800
1980 38.200
1990 45.400
1995 47.000
2000 ~50.000

Pamukiman iki didegaké ing abad kaping-9, nanging dikira wis ana pamukiman ing kéné wiwit abad kaping-6. Ing sajarah awal, Kołobrzeg iku palabuhan utama ing Segara Baltik lan akèh prodhuksi uyah, sing dadi komodhitas dagang paling larang kala iku.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kołobrzeg&oldid=806774"