Kertu pos

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kertu pos kang gambaré Greja

Kertu pos yaiku salembar dluwang kang ukurané kandel utawa digawé saka karton tipis kang bentuké persegi panjang.[1] Kartu pos gunané kanggo nulis lan ngirimaké tulisan kang ora usah diwadhahi amplop.[1] Ngirim nganggo kartu pos regané luwih murah tinimbang yèn ngirim nganggo layang.[1]

Kertu pos kang sepisanan ing donya digawé ing Austria nalika tanggal 1 Oktober 1869. [1]Nalika iku kertu pos nduwéni jeneng Correspondenz-Karte. Kertu pos biyasané dikirimké wong-wong nalika lunga ing luar negeri kanggo kenang-kenangan kang mratandakaké yèn dhéwéké wis tau lunga ing negara iku. [1]Jeneng Correspondez-Karte iki tegese kertu pos gunané kanggo alat kang bisa digunakaké kanggo berkoresponden.[1] Akeh kaluwihan saka kertu pos tinimbang nulis layang. [1]Kertu pos luwih sithik nggunakaké kertas lan ora prelu nggunakaké amplop.[1] Ukurané kang cilik uga kena kanggo nyingkat pawarta kang bakal dikirim marang kang nampa pesen.[1] Ilmu penelitian lan nglumpukaké kertu pos diarani deltiologi.[1]

Kartu pos biyasané ana gambaré.[2] Gambar kang ana ing kertu pos kayata gambar panggonan kang misuwur ing salah sawijining negara iku, gambar wong, gambar alam kayata gunung, segara, kapal, kéwan-kéwan kayata kewan kang langka lan dadi ciriné negara iki, utawa gambar wong kang nduwéni jabatan kang dhuwur ing negara.[2] Kertu pos uga kena kanggo ucapan Natal, taun baru, lan dina riyaya kayata Idul Fitri, lan dina kang dianggep penting ing negara iku.[2]

Chatetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id)newsindo.com(dipunundhuh tanggal 17 Juni 2011)
  2. ^ a b c (id)indonesianewsonline.com(dipunundhuh tanggal 17 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kertu_pos&oldid=830545"