Kerajaan Minanga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Malayu
Minanga
645 – 682 Avalokiteçvara, Malayu Srivijaya style.jpg
 
Adityawarman.jpg
Ibu kutha Minanga
Hulu Sungai Batang Hari
Basa Melayu Kuna, Sanskerta
Pamaréntahan Monarki
Sajarah
 - Didirikan 645
 - Invasi Sriwijaya 682
Valuta Koin emas dan perak

Kerajaan Minanga iku salah siji Krajaan Melayu kang ana ing taun 645. Pawarta ngenani anane kerajaan iki saka buku T'ang-Hui-Yao kang diripta dening Wang p'u ing taun 961 nalika jaman Dinasti Tang, nyritakake keraajn iki ngirimake utusan menyang Cina ing taun 645 kang pisanan. [1] Saliyane iku, didhukung anane Prasasti Kedukan Bukit ing taun 682.

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)Slamet Muljana, 2006, Sriwijaya, Yogyakarta: LKIS.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kerajaan_Minanga&oldid=833766"