Kenapa pitik nyabrang dalan?

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
"Kenapa pitik nyabrang dalan?"

"Kenapa pitik nyabrang dalan?" (Why did the chicken cross the road?) yaiku sijining cangkriman kang wis misuwur ing pira-pira panggon lan basa. Wangsulan kang dianggep trep yaiku merga pingun tekan sabrang. Sumber cangkriman iki kang kacathet pisanan yaiku saka majalah bulanan The Knickerbocker taun 1847 kang kacithak ing Niyu York.


Cangkriman kang saemper[sunting | sunting sumber]

Saliyane cangkriman ing nduwur, uga ana pira-pira cangkriman lan wangsulan liya kang saemper lan digawe saka owah-owahan cangkriman mau, umpamane :

Amarga pitike lagi prèi

Variasi liya saka cangkriman iki lan wangsulane yaiku :

Amarga kadohan yen kudu muter ngalang