Ken Zhu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ken Chu
Ken Chu 2007.jpg
Jeneng Cina 朱孝天
Pinyin Zhū Xiàotiān (Mandarin)
Asal Republic of China (Taiwan)
Pakaryan actor, singer, model
Genre Mandopop, Rock music
Label(s) Sony Music Taiwan
Taun aktif 2000–present
Associated acts F4

Ken Chu lair tanggal (15 Januari 1979 (umur 35) ning Taiwan, dheweké kuwi penyanyi, aktor lan komposer ning Taiwan, dheweké uga anggota saka 4F.[1] Priya kang tau kerja dadi pegawae ning restoran Taiwan iki mbiyené tau nempuh pemdidikan ning Boon Lay Secondary School, Singapura.[1]

Nalika dheweké ddai pelayan ning restoran Taiwan, dheweké ketemu karo produser kang jenengé Cai Zhiping, produser kang dadi pambentuk grup musik kang kondhang, yakuwi boy band F4.[2][1] Awit kuwi dheweké miwiti nyanbut gawe ning donya entertainment kanthi cara paruh wektu dadi asisten para artis.[1] Dheweké akiré mulai tampil ning acara-acara drama serial kang nganteraké dheweké maring tingkat kasuksesan kang luwih dhuwur.[1] Dheweké tampil ning serial televisi kang judulé Meteor Garden lan serial lanjutané Meteor Garden II.[2] Ning film meteor garden pisan lan meteor garden kang kaping loro, dheweké mainaké peran bebarengan karo Jerry Yan, Vic Chu, Vanness Wu.[2][1]

Ning taun 2003, dheweké ddai pemeran utama ning film kang judulé Sky of Love, uga ning film kang judulé The Tokyo Trial kang diluncuraké ning taun 2006. [1] Ning donya tarik suara, dheweké ngerilis album solo kaping pisanané kang judulé On Ken’s Time ning taun 2005. [1] Ora namung kuwi, dheweké uga tau nulis buku resep masakan kang dijuduli Mei Wei Guan Xi (Delicious Relations) nalika tanggal 5 Januari 2006.[1] Buku kasebut dirilis ning Cina nalika tanggal 4 Juli 2006 lan uga dipasaraké ning Jepang patang wulan sawisé nyebar ning pasaran Cina.[1]

Ning tanggal 24 lan 25 Februari 2007, dheweké nggelar konser solo kaping pisanané ning Jepang. [1] Konser kasebut diselenggarakaké ning Tokyo International Forum Hall A lan bertajuk 2007 [I-KEN] 1st Concert. [1] Ning sasi Desember 2007, dheweké karo Iza Calzado ning film Filipina kang judulé Batanes: Sa Dulo ng Walang Hanggan (Batanes: Love Has No Borders) garapan sutradara Adolf Alix, produksi Ignite Media Films. [1]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Dening Ken Chu[1]:

  • 2003 Sky of Love
  • 2006 The Tokyo Trial
  • 2007 Batanes: Love Has No Borders
  • 2009 Love

TV Show[sunting | sunting sumber]

Dening Ken Chu[1]:

  • 2000 Spicy Teacher
  • 2001 Meteor Garden
  • 2002 Meteor Garden II
  • 2003 Love Storm
  • 2004 City of Sky
  • 2007 Chu Liu Xiang
  • 2008 Wish to See You Again
  • 2009 Momo Love

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)biografi Meteor Garden dipununduh tanggal 18 Agustus 2011
  2. ^ a b c (id)berita Meteor Garden dipununduh tanggal 18 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ken_Zhu&oldid=832240"