Kembang Asoka

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Asoka
Kembang Asoka
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Fabales
kulawarga: Fabaceae
Subkulawarga: Caesalpinioideae
Suku: Detarieae
Genus: Saraca
Species: S. asoca
Jeneng binomial
Saraca asoca
(Roxb.) Wilde


Kembang Asoka (Saraca asoca (Roxb.) Wilde, tanduran suku polong-polongan utawa Fabaceae), uga misuwur dijenengi soka (Ixora javanica), yaiku jinising kembang sing kelire abang njembrang. Dijupuk seka basa basa Sansekerta sing artine "bebas seka nelangsa" (a-: tanpa, soka:nelangsa). Tanduran iki asline seka India lan biasane ditandur nang pekarangan-pekarangan umah. Kraton Surakarta lan Yogyakarta uga akeh ditanduri tanduran iki. Siddharta, penyebar agama Buddha, dipercaya lair nang ngisore wit iki.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kembang_Asoka&oldid=833067"