Kelopak kembang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tetramerous flower of Ludwigia octovalvis showing petals and sepals.

Sepal (saka Basa Latin separatus "separate" + petalum "petal") utawa kelopak kembang, iku bagéan saka kembang jinis angiosperms (tetanduran ngembang). Sepal akèh-akèhé awarna ijo lan dununé ana ing sangisoré petal. Minangka bagéa sing nyawiji sepal nyawiji arupa calyx utawa kelopak, lan sakumpulan petal diarani corolla utawa godhong mahkota. Sawisé digabung, loro wangun iki dijenengaké perianth (mahkota?) saka sawijining kembang.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Morfologi tetanduran

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kelopak_kembang&oldid=821746"