Kayu putih

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kayu putih
Kayu putih dari Koehler
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Myrtales
kulawarga: Myrtaceae
Genus: Melaleuca
Species: M. leucadendra
Jeneng binomial
Melaleuca leucadendra
(L.) L.

Kayu putih (Melaleuca leucadendra) uwis dikenal ning masyarakat desa atawa kutha kanggo ngurangi bengkak lan nyeri [1]. Lenga kayu putih, kasil saka kayu putih kuwi uga uwis dadi salah sawijining produk kahutanan kang kondhang[2] Kabeh saka bagiané kayu putih bisa dimanfaatké, saka kulitkayuné,godhong, epang lan uwohé bisa dimanfaatké dadi obat[1]. kayu putih bisa digunakaké kanthi cara diremes lan ditempelaké marang awak kang lara, atawa diombè banyu godhoganné[1]. Lenga Kayu Putih kuwi lenga atsiri kang disuling godhongé lan epang saka tanduran kayu putih (Melaleuca leucadendron)[3]. Tanduran iki ana ing daerah Indonesia Wetan lan Australia Lor, lan ning daerah liya kang anduweni mangsa rendeng kang jelas[3]. Minyak kayu putih gampang nguwab [3]

Khasiaté Kayu Putih[sunting | sunting sumber]


Morfologis Tanduran Kayu Putih[sunting | sunting sumber]

Ciri-ciriné tanduran kayu putih yaiku:

Kandhungané Kayu Putih[sunting | sunting sumber]

Kayu putih anduweni kandungan [5]:

  1. sineol
  2. melaleucin
  3. minyak atsiri (kang kalebu erpineol, cineol lan lignin


Chatetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t (id)EFEK ANALGETIKA EKSTRAK ETANOL DAUN KAYU PUTIH (Melaleuca Ieucadendron L) PADA MENCIT JANTANdipununduh tanggan 18 April 2011
  2. ^ STANDARISASI & LINGKUNGAN HUTANdipununduh tanggal 20 April 2011
  3. ^ a b c d e (id)Pengujian Mutu Cajuput Oildipununduh tanggal 18 April 2011
  4. ^ a b KOMPASdipununduh tanggal 20 April 2011
  5. ^ a b c d e www.iptek.net.iddipununduh tanggal 20 April 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kayu_putih&oldid=830099"