Kaum Saba'

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Prasasti warga Saba'
Al Bayda' (Nashqum kuna, kerajaan Saba). Nalika abad ka-6 - 5 SM. ana ing Museum Louvre

Kaum Saba autawa Sabæ (Basa Arab: السبأيين‎) iku kaum kuna kang nggunakake basa Arab kidul kuna kang manggon ing Yaman, ing kulon kidul Semenanjung Arab; wiwit 2000 SM nganti abad ka-8 SM. Ana warga Saba' kang manggon ing D'mt, kang ana ing sisih lor Ethiopia lan Eritrea.

Etimologi[sunting | sunting sumber]

Jeneg Saba' dijupuk saka jeneng raja pisanan yaiku Saba' bin Yasjib bin Ya'rib bin Qahthận.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Saba' ceritane diwiwiti karo dibangun ing kidul jazirah Arab nalika abad ka-11 sadurunge masehi, iku arupa peradaban kang gedhe. Al Quran nyeritakake Ratu Saba lan Nabi Sulaiman kanthi gamblang. Saliyane iku uga ana carita ngenani Kaum Saba' ing Al Quran kang isine perkara matine kaum Saba'.[1]

ulisan paling tuwa kang isine perkara Kaum Saba' ana ing cathetan taunan perang wiwit jaman raja Assyria, Sargon II. [2]Miturut prasasti iki, Sargon nyebut yen Saba' iku salah siji bangsa kang bayar pajek ing Sargon. Ing cathetan liya nyebutake yen bangsa Saba' iku pada karo bangsa Phunisia, bangsa kang nglakoni dol tinuku kang misuwur nganti nguwasani Bangsa Arab sisih lor. Warga saka Saba' misuwur kanthi peradabane, prasasti kang ditemokake akeh kang nyebutake perkara dandan, dol tinuku, lan pambangunan.[1]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaum_Saba%27&oldid=832595"