Katedral Réims

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Katedral Réims

Katedral Reims yaiku Gréja Katolik Roma kang arupa katedral saka Reims, papan panggonan raja-raja Perancis dinobataké [1]. Charles X ngganti bangunan Gréja tuwa sing tau kabesmèn ing taun 1211, banjur dibangun situs anyar yaiku Basilika, Raja pisanan kang dibabtis ing kono yaiku Clovis kang dibaptis karo Santo Remi, uskup Reims, taun 496. Struktur asli bangunan greja iki ngadheg ana ing papan kolam mandi Romawi. Ana kursi katedral kang tetep ing Keuskupan Agung Reims.

Ana Situs utama kanggo pariwisata ing wilayah Champagne, kang nampa setengah yuta pengunjung ing taun 2006 [2].

Pirsanen uga[sunting | sunting sumber]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Penggalian wis nuduhaké bangunan iki mapan kira-kira ing panggonan sing pada karo katedral asliné sing diadhegaké taun 400 ing ngisor kekuasaané Santo Nicaise. Gréja dibangun manèh nalika masané Carolingian nganti abad kaping 12.

6 Juli 1210 katedral rusak gara-gara geni lan rékonstruksi mulai dilakoni sawisé musibah kuwi, wiwit saka bangunan paling wétan. Cathetan dokumèntèr nuduhaké ana akuisisi lahan ing sisih kulon situs taun 1218, iki nuduhaké katedral anyar asliné luwih amba tinimbang bangunan sadurungé. Bangunan sing diambaké menawa kanggo nampung wong sing jumlahé saya akèh nalika teka ing acarané penobatan raja. [3]. Ana sengketa dawa saka pihak katedral lan warga kutha bab masalah perpajakan lan yurisdiksi hukum kang lanjut nganti ana pemberontakan [4]. Ana sapérangan petinggi gréja mati utawa tatu-tatu nganti kudu ninggalaké kutha karo ana peraturan kang metu saka pamaréntah perancis arupa larangan sekabèhing ibadah publik lan sakramen. Katedral diskors nganti telung taun, banjur taun 1236 para petinggi greja mbalik ing kutha manèh lan larangan dicabut amarga ana medhiasi Raja dan Paus. Konstruksi bangunan dibangun terus nanging ora luwih cepet tinimbang sing sadurungé.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ . Raja kang pungkasan dinobataké ing Greja Reims yaiku .. Charles X, 29 Mei 1825
  2. ^ Sumber:. CCI de la Marne: activités touristiques
  3. ^ Untuk kronologi rinci membangun kembali melihat P. Frankl / P. Crossley, Arsitektur Gothic, Yale University Press, 2001 (Revisi Ed.), p.322 catatan 10-14.
  4. ^ "Integrasi Artistik Di dalam Katedral, Konsensus Sosial luar ? " dalam Integrasi Artistik di Gereja Gothic Awal, ed. K. Brush, P. Draper, V. Raguin, University of Toronto Press, 1995, hlm 214-35
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Katedral_Réims&oldid=883089"