Katedral Milano

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Piazza del Duomo dan Duomo di Milano, 1909.

Katedral Milano yaiku sawijining bangunan kang paling misuwur ing wilayah Éropah.[1] Katedral (Duomo) iki gedhe banget lan dibangun kanthi arsitektur Gothik kang manggone ana ing lapangan utama ing pusat kota Milano, Italia.[1] Duomo ing Milano iki yaiku katedral Katolik Roma paling gedhe nomer loro.[1] Sing luwih gedhe yaiku Katedral Sevilla uga Basilika Santo Petrus ing Roma, kang bentuke dudu katedral.[1] Gereja iki dawane 157 meter lan total 40.000 wong bisa ditampung kanthi penak ana ing gereja iki.[1] Jendela-jendela kang gedhe saka bagian paduan suarane terkenal dadi kang paling gedhe ana ing donya.[1]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Rancangan dalan ing Milano, kara dalan-dalan kang mancar saka Duomo iki utawa kang ngubengi, ngetokake yen Duomo ini manggoni kedudukan kang paling penting ing Roman Mediolanum, yaiku dadi basilika publik kang nghadep marang forum.[2] 'Basilika Anyar' Santo Ambrosius dibangun ing papan iki nalika abad kaping-5, kanthi basilika tambahan dibangun ptaun 836.[2] Nalika taun 1386 uskup agung Milano, Antonio da Saluzzo, miwiti proyek kang anyar, nganggo gaya Gothik akhir kang rayonnant kang cirine yaiku luwih duwe sifat Perancis tinimbang Italia.[2] Perkara iki ngepasi karo sepupu uskup agung, Gian Galeazzo Visconti ana ing tampuk kekuasaan ing Milano, lan dilebokake dadi ganjaran kanggo kaum bangsawan lan kelas pekerja kang sakdurunge wis ditindas dening Visconti, wong tiran, Barnabò.[2] Katedral iki mapan ana ing 45°27′51″LU, 9°11′27″BT.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)Foto dan rinciannya www.bluffton.edu
  2. ^ a b c d Interactive high quality fullscreen QTVR panoramas milan.arounder.com
  3. ^ [maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=milano+italy&ll=45.464179,9.190895&spn=0.002205,0.006051&t=k Duomo di Google Maps maps.google.com]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Katedral_Milano&oldid=830704"