Kasus vokatif

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ing ngèlmu linguistik, kasus vokatif iku kasus ngenani wong utawa barang sing disapa utawa diceluk. Contoné ing ukara Aku ora ngerti, Budi, Budi iku ungkapan vokatif. Kamangka ing ukara Aku ora ngerti Budi, Budi iku objèk ora langsung ukara iki.

Kasus vokatif utamané ditemokaké ing basa-basa Indo-Eropah sing klasik kayata Basa Latin, Yunani lan Sangskreta.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kasus_vokatif&oldid=829687"