Kastil Hunyad

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados


Kastil Hunyad
Castelul Huniazilor
Hunedoara
Romania
Hunyad Castle TB1.jpg
Tipe Castle
Diwangun
In use

Kastil Hunyad utawi Astana Hunyad (Rumania: Castelul Huniazilor utawi Castelul Corvineştilor, Hongaria: Vajdahunyad vára) menika satunggaling kastil ingkang wonten ing Hunedoara, Rumania. Dumugi taun 1541, kastil utawi astana menika kalebet bagéyan saking Kerajaan Hongaria lajeng dados bagéyan saking Kepangeranan Transylvania, tilaran saking Dinasti Hunyaldi. Kasil Hunyad menika kagunganipun Dinasti Hunyadi ingkang slamet saking kobongan. Lajeng bangunan kasebut dipunslametaken déning aristektur modern kanthi gaya gothik ananging gadhah unsur-unsur arsitèktur Baroque lan Renaissance [1].

Miturut mitos ingkang wonten ing mriku, Katil Hunyad menika dalemipun Vlad III ingkang dipunpitadosi dados drakula. Kala rumiyin papan menika papan bilih Vlad III saking Wallachia dipunpenjara pitung taun [2]. Vlad III, Pangeran Wallcachia (1431 - [[Desember 1476) kawéntar dados drakula. Wonten ing sejarah, Vlad menika nglawan marang ekspansi Kesultanan Utsmaniyah lan wontening ukuman ingkang kejam dhateng musuh-musuhipun. Kejawi menika Vlad II ugi kawéntar amargi paring inspirasi nama karakter Vampir wonten ing novel Bram Stoker taun 1897, Dracula [1].

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b [1], Kastil drakula Pangeran Wallachia (dipun-akses tanggal 24 November 2012).
  2. ^ [2], 25 Kastil yang mengagumkan di dunia (dipun-akses tanggal 24 November 2012).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kastil_Hunyad&oldid=835467"