Kasino (Warkop)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kasino (Warkop)
Lair Kasino Hadiwibowo
15 September 1950
Flag of Indonesia.svg Kebumen, Indonesia
Tilar donya 16 Desember 1997 (umur 47)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonesia
Jeneng liya Kasino (Warkop)
Pagawéyan Aktor lan pelawak
Garwa Amarmini (1983-1997)
Anak 2
Indro lan Rudy Badil, Launching Buku Sajarah Warkop DKI kang diperani dening Kasino kaliyan kanca-kanca

Drs. Kasino Hadiwibowo l (lair ing Gombong, Kebumèn, Kabupatèn Kebumèn, Jawa Tengah , 15 September 1950 – tilar donya ing Jakarta, 16 Desember 1997 kanthi umur47 taun).[1] dheweké yaiku aktor lan pelawak Indonésia kang tergabung ing kelompok lawak Warkop.[1]

ing dunia lawak, ananing Kasino lan kanca-kancané anggawé dunya lawak tansah nengsemaké.[1] Kelompok Warkop makili generasi pelawak terpelajar, kang nduweni warna anyar ing urusan banyolan.[1] Karier ing film kang dirintis ing akhir taun 1970-an langsung terkenal.[1] ing film Maju Kena Mundur Kena, Kasino lan kanca-kancané mlebu ing jajaran artis kang tau dibayar paling larang ing jamané.[1]

nalika isih dadi mahasiswa, Kasino akeh ngentekaké waktu ing lereng-lereng gunung karo Kelompok Mahasiswa Pecinta Alam Universitas Indonésia (Mapala UI).[1]

Kasino ninggal dunya ing yuswa 47 taun ing tanggal 16 Desember 1997 ning Rumah Sakit dr. Cipto Mangunkusumo Jakarta amarga tumor otak.[1] Kasino ninggalké bojo lan anak loro.[1]

Pendidikan[sunting | sunting sumber]

Riwayat pendidikan dening Kasino[1] :

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film kang pernah dibintangi dening Kasino karo anggota grup lawak Warkop DKI liyané[2]:

  1. Dokter Masuk Desa
  2. Semua Bisa Diatur
  3. Warung Tenda
  4. Mana Tahan
  5. Pokoknya Betul
  6. Makin Tipis Makin Asyik
  7. Pengen Melek Hukum
  8. Cangkir Kopi (Palembang)
  9. Dono, Kasino, Indro dan Nanu

Tembangan[sunting | sunting sumber]

Tetembangan kang pernah ditembangaké dening Kasino karo anggota Warkop DKI liyané[2]:

  1. Aku Anak Desa
  2. Andeca Andeci
  3. Are You Sleeping
  4. Bakumba Teo
  5. Bercinta Di Udara
  6. Black Liong
  7. Chinese Song
  8. Ceng Tai Sonse Si Liake
  9. Duhai Puspita
  10. Gengsi Dong
  11. Itczhe Tai Pong Tzu Ci Liang Fok
  12. Jakarta
  13. Jenang Gulo
  14. John Tralala
  15. Kisah Tiga Pemuda
  16. Lagu Bola
  17. Just The Way You Are
  18. Mamayukero
  19. Mana Tahan
  20. Mona
  21. Mustapha
  22. Ngobrol Di Warung Kopi
  23. Nyanyian Kode
  24. Rok N Rol
  25. Si Kodir
  26. Susanna (Beat It)
  27. Tahu Diri Dong

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id)Biografi Kasinodipununduh tanggal 20 Juni 2011
  2. ^ a b (id)Lawakan Warkop DKI dipununduh tanggal 18 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kasino_(Warkop)&oldid=860102"