Kaseimbangan kemampuan blanja

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kaseimbangan kemampuan blanja, kadhangkala uga disebut paritas daya beli (basa Inggris: purchasing power parity - PPP) jroning èlmu ékonomi iku sawijining metodhe sing dipigunakaké kanggo ngitung alternatif nilai tukar antar mata uang saka rong negara. PPP ngukur sepira akèhé sawiji mata uang bisa tuku jroning pangukuran internasional (biasané dolar), amarga barang lan jasa nduwèni rega sing béda ing manéka negara.

Nilai tukar PPP dipigunakaké jroning perbandingan internasional tumrap standar urip. PDB sawijining negara wiwitané diitung jroning mata uang lokal, dadi perbandingan antara rong negara mbutuhaké konvèrsi mata uang. Perbandingan migunakaké nilai tukar nyata dianggep ora nyata, amarga ora nuduhaké prabédan rega antar negara. Prabédan antara PPP lan nilai tukar nyata bisa béda akèh. Upamané, PDB per kapita ing RRC watara AS$1.400, déné miturut PPP yaiku watara AS$6.200. Déné PDB nominal per kapitané yaiku watara AS$37.600, ananging PPP-né mung AS$31.400.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]