Karyes

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bangunan administrasi ing Karyes

Karyes kuwi panggonan ing Mount Athos. Kutha iki minangka papan panggonan administrasi klèrikal lan sekulêr kanggoné negara monastik Athonite kang dumunung ing Mount Athos, Republik Yunani. Sensus taun 2001 mratélakaké yèn pedunungé ana 233 jiwa. Kutha iki minangka papan panggonan kang paling gedhé ing Mount Athos.

Gereja utama ing Karyes yakuwi Protaton, kang dadi gereja kanggo Protos, utawa presidhèn komunitas monastik.

Ing taun 1283, Pasukan Perang Salib Latin Crusader dipimpin déning Kaisar Byzantine Michael Paleologos nyerbu Mount Athos. Pasukan mau nyiksa lan nggantung sang Protos, lan ngrusak Protaton, merjaya para biarawan. Para biarawan (monk) iki dianggep minangka martir kang dipèngeti déning Gereja Orthodox saben tanggal 5 Desember 5 (kanggo kang nganut Kalendher Julian, tanggal 5 Desember padha karo tanggal 18 Desember 18 ing Kalendher Gregorian).

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


[[Kategori:Geografi

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karyes&oldid=813239"