Karl Pearson

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Karl Pearson
Karl Pearson (né Carl Pearson)
Karl Pearson (né Carl Pearson)
Miyos 27 Maret 1857
Islington, London, England
Tilar donya 27 April 1936 (umur 79)
Coldharbour, Surrey, England
Dalem England
Kabangsan British
Bidhang Lawyer, Germanist, eugenicist, mathematician and statistician (primarily the latter)
Lembaga University College, London
King's College, Cambridge
Lulusan saking University of Cambridge
University of Heidelberg
Kaahlian Pearson distribution
Pearson's r
Pearson's chi-squared test
Phi coefficient
Mangaruhi Francis Galton
Dipunpangaruhi Philip Hall
John Wishart
Notable awards Darwin Medal (1898)
Agama Quaker (until 1879)[citation needed]; Freethought thereafter

Karl Pearson (27 Maret 185727 April 1936) yaiku kontributor utama ing wiwit, kamajuan statistika sahingga didadegake disiplin élmu kang ditrapake tumuju ing bidangé. Panjenengané madegake Departemen Statistika Trapan ing University College London ing mangsa taun 1911, kang tumuju miangka jurusan statistika kapisanan ana ing donya jroning perguruan tinggi.

Pearson anggadahi garwa yaiku panjenengané Maria Sharpe taun 1890 uga dikaruniai telu putra .Putra kapisanan Egon Sharpe Pearson, kang ndhuweni jabatan Ketua Departemen Statistika Terapan ing University College.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karl_Pearson&oldid=833442"