Karl Haushofer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Karl Haushofer (1869-1946)

Karl Ernst Haushofer yaiku militan Jerman, ahli bidhang geografi, lan pakar geopolitik.[1] Karl Ernst Haushofer lair ing Munich, Bavaria (Jerman), tanggal 27 Agustus 1869.[1] Dheweke asale saka kulawarga Yahudi-Jerman, anake Max Haushofer (ekonom) lan Frau Adele Haushofer.[1] Sawise lulus saka sekolah tingkatan dhuwur, Karl miwiti karire minangka tentara Bavaria.[1] Karl namatake pendhidhikane ing Lembaga Pendidikan Ketentaraan Bavaria (Kriegschule), Akademi Artileri (Artillerieschule), lan Bavarian War Academy (Kriegsakademie).[1] Ing taun 1896 Karl kawin karo Martha Mayer Doss, kang uga wong Yahudi.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Haushofer nerusake pendhidhikane nganti dadi perwira dhuwur lan dinase ana Angkatan Perang Kerajaan Jerman.[2] Karire sansaya dhuwur nganthi njabat minangka Staff Corp ing taun 1899.[2] Ing taun 1903, Karl Haushofer diangkat dadi tenaga pengajar ing Bavarian Kriegsakademie.[2] Taun 1908, Haushofer dikirim ing Jepang saperlu nyinaoni sistem ketentaraan.[2]Ing Jepang, Haushofer dadi instruktur resimen artileri tentara Nippon.[2] Sawise kuwi, Haushofer ditugasake ing pirang-pirang negara sisih wetan, kayata Korea, India, Tibet, lan Cina.[2] Lelanane Haushofer ngubengi negara sisih wetan menehi sawijining inspirasi yaiku dheweke ngenalake Teori Geopolitik.[2] Teori iki diarani The Heartland Theory kang ateges sapa wae kan bisa ngwasani Heartland, dheweke bakal bisa ngwasani World Island.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (en) The Swastika and The Niazis, intelinet. Diundhuh tanggal 13 Juni 2010.
  2. ^ a b c d e f g h (en) Karl Haushofer Biographi, spartacus. Diundhuh tanggal 13 Juni 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karl_Haushofer&oldid=832828"