Karikatur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Karikatur disandingkan dengan orang yang digambarkannya.

Karikatur yaiku gambar kang nampilake wujud kang memper (konkret) kanthi cara njunjung ndhuwur utawa ngapik-apik ing ciri kang ana ing objek.[1] Kata karikatur asal usulé saka kata Italia caricarekang nti muat utawa ngapik-apik.ref name=petra/>[2] Karikatur uga digambarake kanggo mancing utawa nimbulake gegoyona utawa lelucon ugamengkana ana karikatur kang ngambarake kakerasan. Karikatur uga bisa digunakake kanggo misuwurake watak kang dindhuweni manungsa kang digambar utawa didadekake (objek) Golongané piyantun kang digambar karikatur yaiku wong-wong kang misuwur utawa politisi lanartis.[3] Orang yang membuat karikatur disebut sebagai karikaturis.

</ref>

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Suprana, J. (2009), written at Jakarta, Naskah-Naskah Kompas Jaya Suprana, Elex Media Komputindo (lihat Ing Panelusuran Buku Google)
  2. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng petersen
  3. ^ Hosack, K. (2011), written at Kuala Lumpur, Apa Itu Seni? Lukisan dan Kartun, Institut Terjemahan Negara Malaysia (lihat Ing Panelusuran Buku Google)

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karikatur&oldid=831540"