Karan Johar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Karan Johar
Lair 25 Mei 1972 (umur 42)
Mumbai, Maharastra, India

Karan Johar (करण जौहर 25 Mei 1972 (umur 42)) yaiku aktor, direktor film, lan produser film saka India. Dheweké nduweni anak loro yakuwi Hiroo Johar lan Yash Johar.[1] Dheweké lair ing Mumbai, Maharashtra, India.[1] Dheweke yaiku anak saka pasangan Hiroo Johar lan Yash Johar. [1] Dheweké kuwi salah sijiné sutradara sukses ing Bollywood. [1] Dheweké nempuh pendhidhikan ing Greenlawns High School lan H.R. College of Commerce lan Economics ing Mumbai. [1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Rumah produksi kanthi aran Dharma Production yakuwi perusahaan duweké Johar kang biyené duweké bapaké.[1] Awit cilik, dheweké akeh sinau karo aktor India, kayata Raj Kapoor, Yash Chopra, lan Sooraj R. Barjatya, lan anggawe para bintang mau dadi inspirasiné. [1]

Johar miwiti industri perfilmane kanthi dadi aktor kang meranaké kanca cedhak Shahrukh Khan ing film kang judulé Dilwale Dulhania Le Javenge taun 1995. [1] Ora mung dadi aktor, nalika dheweké gawe film, dheweké direwangi karo sutradara, Aditya Chopra. [1]

Dheweké ngluncuraké film garapan kaping pisanané nalika taun 1998 kang judulé Kuch Kuch Hota Hai. [1] Film kasebut menangaké bebungah ing Filmfare Award 1998, dadi Best Movie lan Best Director. [1]

Sasi November 2009, Johar wis ngerampungaké film kang judulé My Name Is Khan, film kang dibintangi dening Shahrukh Khan lan Kajol Devgan. [1] Film kasebut dirilis tanggal 12 Februari 2010 lan diputer pisanan ing Abu Dhabi lan Berlin.[1]

Ing televisi, dheweké dadi presenter acara judulé Koffee with Karan. [1] Taun 2010, dheweké uga nggarap acara televisi kang judulé Lift Kara De. [1]

Taun 2007, Johar kapilih dadi salah sijiné 250 Global Young Leaders dening Geneva. [1] Sadhurungé, ing tanggal 30 September 2006, dheweké dadi sutradara India kaping pisanan kang dadi juri ing ajang Miss World ing Warsaw, Polandia.[1]

Taun 2011, dheweké nggarap film kang judulé SHORT TERM SHAADI.[2] Film iki bakal dirilis nalika perayaan Valentin taun 2012.[2] Film iki dijupuk ing Las Vegas lan ning Mumbai.[2]

Filmography[sunting | sunting sumber]

Minangka Aktor[sunting | sunting sumber]

  • 1995 Dilwale Dulhania Le Jayenge
  • 2004 Main Hoon Na
  • 2008 Fashion
  • 2009 Luck by Chance

Minangka Sutradara[sunting | sunting sumber]

  • 1998 Kuch Kuch Hota Hai
  • 2001 Kabhi Khushi Kabhie Gham
  • 2006 Kabhi Alvida Naa Kehna
  • 2010 My Name is Khan

Minangka Produser[sunting | sunting sumber]

  • 1998 Duplicate
  • 2003 Kal Ho Naa Ho
  • 2010 I Hate Luv Storys

Bebungah[1][sunting | sunting sumber]

Filmfare Award[sunting | sunting sumber]

  • 1999 Best Director and Best Screenplay - Kuch Kuch Hota Hai
  • 2002 Best Dialogue - Kabhi Khushi Kabhie Gham

IIFA Award[sunting | sunting sumber]

  • 2001 Best Costume Designer - Mohabbatein
  • 2002 Best Dialogue - Kabhi Khushi Kabhie Gham

Star Screen Awards[sunting | sunting sumber]

  • 1999 Best Director - Kuch Kuch Hota Hai
  • 2004 Best Screenplay - Kal Ho Naa Ho

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r (id)biografi Karan Johar dipununduh tanggal 21 Agustus 2011
  2. ^ a b c (id)berita Karan Johar dipununduh tanggal 21 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karan_Johar&oldid=882995"