Karajan Gandhara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Karajan Gandhara utawa Gandhara iku karajan kang dumunung ana ing tlatah India Kulon. Karajan kasebut ana karana crita epik Mahabharata uga Ramayana. Raja Gandhara, Sengkuni,dadi tokoh ing partentangan/parmusuhan antarané Duryodana uga para Pandawa, kang ngakibatake mledosé perang ing Kurukshetra. Jroning Mahabharata, kerajaan iki tumut perang ing Kurkshetra lan dadi mbela Duryodana. Sadulur sakandung yaiku adine Sengkuni dadi garwané Dretarastra, kang misuwur kanthi jeneng Gandari. Krajaan Gandhara (Gandhara Kulon) dumunung nana ing provinsi Kandahar talatah Afganistan. Gandhara Wétan dumunung ing tlatah Pakistan. Puskalawati, Takshasila (Taxila) uga Purushapura (Peshawar) didadekake salah sijiné kutha ing Krajaan Gandhara. Takshasila madeg déning adik Rama RagawaBarata. Banjur katurunan Barata bisa mimpin krajaan kasebut. Salakuné zaman Mahabharata, Gandhara kapimpin déning Subala (bapa saka Sangkuni), Sangkuni, uga putra saka Sangkuni. Arjuna bisa ngalahake putra Sangkuni sajroning nglakoni misi siar kanggo upacara Aswamedha Raja Yudistira.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karajan_Gandhara&oldid=833092"