Karésidhènan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Karesidhenan iku jeneng wilayah administratif pemerentahan jaman mbiyen lan dadi bagian provinsi. Wilayah administratif Karesidhenan iki ana nganti sekitar taun 1950. Karesidhenan iku ketata saking afdeeling utawa regentschap sing setara karo kabupaten jaman saiki. Karesidhenan dipimpin dening residen.

Wilayah administratif iki uga diarani wilayah Pembantu Gubernur, ning saiki istilah iki or ana maneh.

Karesidhenan ing Jawa Tengah[sunting | sunting sumber]

Karesidhenan ing Jawa Wetan[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Karésidhènan&oldid=807414"