Kapuloan Bangka-Belitung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Kapuloan Bangka Belitung
Lambang Kapuloan Bangka Belitung
Lambang Kepuloan Bangka Belitung
Motto: " ---"
Péta Kapuloan Bangka Belitung ing Indonésia
Dina Dadi: 9 Februari 2002
Ibukutha: Pangkal Pinang
Gubernur: Eko Maulana Ali
Jembar
 - Total:

18.724,74 km²
Daerah Tk. II
 - Cacah:

6 Kabupatèn lan 1 Kutha otonom
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.000.177
+/- --- / km²
Suku bangsa: Wong Melayu, Wong Tionghoa, Wong Jawa lan liyane
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindu lan liyane
Basa: basa Indonésia, basa Melayu lan liyane
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Kapuloan Bangka Belitung iku katata jroning 6 kabupaten lan 1 kutha. Ibukuthane yaiku Pangkal Pinang.

Daerah Tingkat II[sunting | sunting sumber]

  1. Kabupatèn Bangka
  2. Kabupatèn Bangka Kulon
  3. Kabupatèn Bangka Tengah
  4. Kabupatèn Bangka Kidul
  5. Kabupatèn Belitung
  6. Kabupatèn Belitung Wétan
  7. Kutha Pangkalpinang

Uga Pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.