Kapal uwab

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kapal uwab cilik ing Jerman sing isih dipigunakaké kanggo Pariwisata

Kapal uwab utawa sing disebut uga minangka steamer, iku kapal sing diobahaké kanthi tenaga uwab sing nggerakaké propèler utawa rodha onthèl. Kapal uwab utawa Steamships dicekak dadi SS, S.S. utawa S/S.

Kapal uwab wiwit dipigunakaké sawisé ditemokaké mesin uwab ing Inggris déning James Watt sing munculaké révolusi indhustri sing uga arupa révolusi bahan bakar sebab ing mangsa kasebut wiwit dianggo batu bara kanthi skala sing luwih jembar nggantèkaké kayu bakar.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kapal_uwab&oldid=833481"