Kapal Perang Republik Indonésia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kapal Perang Republik Indonesia biasa dicekak dadi KRI iku kapal duwèké TNI AL sing gunggungé kurang luwih 148 kapal perang manéka kelas lan jinis, durung klebu kapal patroli yang dawané kurang saka 36 mèter sing biasa disebut KAL utawa kapal angkatan laut sing cacahé 317 unit lan 2 kapal layar cagak dhuwur.

Glosarium[sunting | sunting sumber]

Arti dari singkatan-singkatan yang dipakai oleh TNI-AL untuk fungsi KRI:

  • ASG - Kapal Angkut Serba Guna
  • AT - Kapal Angkut Tank
  • BA - Kapal Bengkel Apung / Repair
  • BAP - Kapal Bantu Angkut Personel
  • BCM - Bantu Cair Minyak / Kapal Tanker
  • BHO - Kapal Bantu Hidro Oseanografi
  • BR - Kapal Buru Ranjau
  • BTD - Kapal Bantu Tunda
  • BU - Kapal Bantu Umum
  • KCR - Kapal Cepat Rudal
  • KCT - Kapal Cepat Torpedo
  • LAT - Kapal Latih
  • MA - Kapal Markas
  • PC - Kapal Patroli Cepat
  • PK - Kapal Perusak Kawal
  • PKR - Kapal Perusak Kawal Rudal
  • PR - Kapal Penyapu Ranjau
  • KS - Kapal Selam

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]