Kanker Kulit

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kanker kulit

Kanker kulit yaiku thukulé sèl-sèl ing kulit ing taraf ora normal.[1] Panyebab kanker kulit béda-béda lan tingkat ganasé kanker uga béda-béda.[1] Kanker kulit paling umum nyerang ing sèl|sèl skuamosa, basal lan melanosit. [1]Kanker kulit biyasané thukul ing lapisam kulit kang paling njaba yaiku epidermis, saéngga tumor (benjolan) bisa dideleng saka njaba.[1] Kanker kulit kalebu kanker kang gampang ditemokaké gejalané ing stadium awal.[1] Kanker kulit uga kalebu kanker kang nduwèni resiko kematian paling sithik tinimbang kanker liyané.[1] Iki amarga kulit arang kang nganti tekan organ-organ vital kayata jantung, paru-paru, ginjel lan batang otak ing manungsa.[1] Kanker kulit bisa nyebabaké cacat kulit lan ngrusak blegeré lan nalika ing stadium lanjut bisa mbebayani tumprap wong kang kena kanker kulit. [1] Ana telu jinis kanker kulit kang umumé nyerang manungsa yaiku karsinoma sel basal (KSB), karsinoma sel skuamosa (KSS) lan melanoma maligna (MM).[1]

Obat[sunting | sunting sumber]

Para èlmuwan kang dipimpin Prof. Chris Shaw saka Queen’s School of Pharmacy, Inggris bisa ngidhèntifikasi loro protein kodhok kang kena kanggo obat kanker kulit.[2] Loro protèin kodok waxy monkey iki bisa ngalonaké thukulé pambuluh getih lan mateni tumor kanker.[2] Tim peneliti uga nemokaké yèn kodhok fire-bellied bisa ngasilké protèin kang bisa menstimulasi thukulé pembuluh getih.[2] Jinis protèin iki malah bisa nambani lan mbiyantu pasièn mari saka tatu kanthi wektu kang luwih cepet. [2]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id)infopenyakit.com(dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d (id)health.kompas.com(dipunundhuh tanggal 20 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kanker_Kulit&oldid=832178"