Kangkung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kangkung
Ipomoea aquatica
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Solanales
kulawarga: Convolvulaceae
Genus: Ipomoea
Species: I. aquatica
Jeneng binomial
Ipomoea aquatica
Forssk.

Kangkung (Ipomoea aquatica Forsk.) uga ditepungi minangka Ipomoea reptans Poir1, yaiku arupa jinising tetanduran kang kalebu janganan lan ditandur minangka panganan. Kangkung akèh didol ing pasar-pasar. Kangkung akèh ana ing kawasan Asia lan arupa tetanduran kang bisa ditemoni ing ngendi baé utamané ing dhaerah banyu.

Gambaran[sunting | sunting sumber]

Godhong kangkung lunyu lan wanguné mèmper mata panah, dawané 5-6 inci. Tetanduran iki mrambat mawa godhong selang-seling lan watangé tegak ing pangkal godhong. Tanduran iki wernané ijoijo pucet lan kembangé werna putihPutih. Kembangé ngasilaké kanthong kang ngandhut papat wiji winih. Kangkung ana uga kang jenis godhongé amba lan ana uga kang godhongé tirus.

Kagunaan[sunting | sunting sumber]

Meh kabèh tetanduran kang enom bisa dipangan. Amarga kangkung tuwa seraté kasar, pucuk kang enom luwih disenengi. Kangkung bisa dipangan mentah utawa dimasak kaya bayem. Kangkung asring uga ditumis minangka cah. Masakan populèr kang migunakaké kangkung yaiku kangkung gorèng belacan. Sauntara plecing kangkung arupa menu kang misuwur saka dhaérah Lombok. Kangkung uga arupa panganan salah sawijining spesies kéwan Chersina utawa bulus.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kangkung&oldid=816534"