Kamentrian Sekretariat Negara Republik Indonésia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kamentrian Sekretariat Negara Republik Indonésia (Setneg RI) iku lembaga pamaréntah sing dumunung ana ing sangisoré lan tanggung jawab langsung marang Presidhèn lan nduwèni tugas mènèhi dhukungan staf lan pelayanan administrasi marang Presidhèn minangka Kepala Negara jroning ngayahi tugas kakuwasan pamaréntahan negara.

Kamentrian Sekretariat Negara dipimpin déning Mentri Sekretaris Negara (Mensesneg) sing wiwit Mei 2007 diwengku déning Hatta Rajasa lan wiwit tanggal 22 Oktober 2009, jroning Kabinèt Indonésia Bersatu II diwengku déning Sudi Silalahi.

Organisasi[sunting | sunting sumber]

Sekretariat Negara dumadi saka:

  1. Rumah Tangga Kapresidhènan
  2. Sekretariat Wakil Presidhèn
  3. Sekretariat Militèr
  4. Sekretariat Mentri Sekretaris Negara
  5. Deputi Menteri Sekretaris Negara Bidang Dhukungan Kawicaksanan
  6. Deputi Menteri Sekretaris Negara Bidang Sumber Daya Manusia
  7. Deputi Menteri Sekretaris Negara Bidang Hubungan Kalembagaan
  8. Deputi Menteri Sekretaris Negara Bidang Perundang-Undangan
  9. Deputi Menteri Sekretaris Negara Bidang Pengawasan
  10. Staf Ahli

Daftar sekretaris negara[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]