Kamentrian Perhubungan Republik Indonésia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Dept.Perhubungan.svg
Departemen Perhubungan

Kamentrian Perhubungan, dicekak Kemhub, iku kamentrian ing Pamaréntah Indonesia sing mbidangi urusan transportasi. Kemhub dipimpin déning Mentri Perhubungan (Menhub) sing wiwit tanggal 9 Mei 2007 diwengku déning Jusman Syafii Djamal, lan wiwit 22 Oktober 2009 jroning Kabinèt Indonésia Bersatu II diwengku déning: . Freddy Numberi

Susunan organisasi[sunting | sunting sumber]

Departemen Perhubungan dumadi saka 4 Direktorat Jenderal:

  1. Direktorat Jenderal Perhubungan Dharat
  2. Direktorat Jendera Perhubungan Segara
  3. Direktorat Jenderal Perhubungan Udhara
  4. Direktorat Jenderal Perkeretaapian

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]