Kamentrian Luar Negri Republik Indonésia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kementrian Jaban Rangkah utawa Kamentrian Luar Negeri dicekak Kemlu, iku kamentrian ing Pamaréntah Indonesia sing mbidangi urusan luar negeri. Kemlu dipimpin déning Mentri Luar Negeri (Menlu) sing wiwit tanggal 21 Oktober 2004 diwengku déning Hassan Wirajuda, lan wiwit 22 Oktober 2009 diwengku déning: Marty Natalegawa.

Kemlu minangka salah siji saka telu kamentrian (bebarengan karo Kemdagri lan Kemhan) sing disebutaké sacara eksplisit jroning UUD 1945. Deplu ora bisa diowahi utawa dibubarkna déning presidhèn.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]