Kamentrian Indonésia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kamentrian (jeneng resmi: Kamentrian Negara) iku lembaga jroning Pamaréntah Indonesia sing dadi pembantu presidhèn. Kamentrian ditata jroning Undhang-Undhang Nomer 39 Taun 2008 ngenani Kamentrian Negara. Kamentrian dumadi saka:

Struktur Kamentrian[sunting | sunting sumber]

Saben Kamentrian mbidhangi urusan tinamtu jroning pamaréntahan. Miturut Perpres No. 47 Taun 2009, Kamentrian-Kamentrian kasebut yakuwi:

SaliyanéKamentrian sing nangani urusan pamaréntahan ing dhuwur, ana uga Kamentrian koordinator sing tugasé ngayahi sinkronisasi lan koordinasi urusan Kamentrian-Kamentrian sing ana sajroning lingkup tugasé.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Sadurungé kababar Perpres No. 47 Tahun 2009 kasebut struktur Kamentrian dumadi saka Kamentrian koordinator, Kamentrian Departemen, lan kamentrian Negara, yakuwi:

Kamentrian koordinasi[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Mentri koordinator

Jroning Kabinet Indonesia Bersatu, ana 3 kamentrian koordinasi, yaiku:

Kamentrian Departemen[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Mentri departemen

Jroning Kabinet Indonesia Bersatu, ana 20 Kamentrian, [1] yaiku:

Kamentrian negara[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Mentri negara

Dalam Kabinet Indonesia Bersatu, ana 10 Kamentrian negara, yaiku:

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]