Kalor laten

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Termodinamika Kalor laten yaiku panas kang kaserep dening sawijining badan utawa sistem termodinamika nalika proses kanthi suhu ajeg. Sawijining tuladha khas yaiku owahing kaanan materi, fase transisi minangka encere es utawa banyu umub. Istilah iki dikenalake udakara 1762 dening Joseph Black. Black nggunakake istilah sajroning konteks kalorimeter.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kalor_laten&oldid=861141"