Kali Suriname

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kali Suriname iku kali sing mili 480 km sadawaning negara Suriname. Sumberé dumunung ing Pagunungan Guiana, ing tapel wates Pagunungan Wilhelmina lan Pagunungan Eilerts de Haan (dijenengaké Gran Rio). Kali iki mili liwat Brokopondo, Berg en Dal, Klaaskreek lan Nieuw-Lombé, Jodensavanne, Carolina, Ornamibo lan Domburg, sadurungé ngliwati Paramaribo, ibukutha negara Suriname diing sisih kiwa lan Meerzorg ing sisih tengen. Ing kutha Nieuw-Amsterdam kali iki gabung karo Kali Commewijne banjur tumuju Braamspunt, sadurunge tekan sungapané ing Samodra Atlantik.

Cithakan:Suriname-geo-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Suriname&oldid=833221"