Kali Pa Sak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kali Pa Sak
Map of the Chao Phraya River drainage basin showing the Pa Sak River
Map of the Chao Phraya River drainage basin showing the Pa Sak River
Asal (kali) Dan Sai District, Loei Province
Muara Chao Phraya River at Ayutthaya Island
Negara-negara Dhaérah Ilèn Thailand
Dawa 513 km (308 mi)
Rata-rata ili banyu 2.4 km³/yr
Tlatah Ilèn 16,291 km²
Pa Sak River floating east of Ayuttaya's old city.

Kali Pa Sak (Basa Thai: แม่น้ำป่าสัก, RTGS: Maenam Pa Sak, IPA: [mɛ̂ːnáːm pàː sàk], Pronunciation) iku sawijining kali sing mili ing Thailand tengah. Kali iki asal saka Distrik Amphoe Dan Sai, Provinsi Loei, ngliwati Provinsi Phetchabun. Sabanjuré kali iki mili liwat pérangan wétan saka Provinsi Lopburi lan Provinsi Saraburi, nganti pungkasané gabung karo Kali Lopburi ing lor-wétan Ayutthaya, lan gabung menyang Kali Chao Phraya ing sisih kidul-wétan kutha Ayutthaya.

Anak kali[sunting | sunting sumber]

Anak kali saka Kali Pa Sak kalebu Kali Lopburi, Muak Lek, Phung, Pa Daeng, Kong, Sonthi, Wang Chomphu, Na, Chun, Duk, Khon Kaen, Yai, Saduang Yai, Ban Bong, Tarang lan Kali Kali Phaya Klang.

Lembah Pa Sak[sunting | sunting sumber]

Dhaérah ilèn Kali Pa Sak kurang luwih jembaré 16,291 kilomèter pesagi. [1] Lembah Pa Sak Basin iki bagéan saka dhaérah ilèn Kali Chao Phraya.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Basins of Thailand

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Pa_Sak&oldid=830217"