Kali Nil Biru

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Map of the Blue Nile (in Spanish)

Kali Nil Biru (Amharic: ዓባይ;tinulis: ʿAbbay, nanging uniné Abbay; Arabic: النيل الأزرق; transliterated: an-Nīl al-Āzraq) kuwi sawijining kali kang asalé saka Tlaga Tana ing Ethiopia. Kadhangkala ing Ethiopia kali iki—utamané ing dhaérah hilir—diarani Abbay. Pérang kang diarani Abbay dianggep suci déning wong Ethiopia, lan dipercaya minangka Gihon kali kang disebutaké ing Kitab Asalmula utawa Genesis, mili ana ing swarga.[1] Pérangan Abay saka Kali Nil Biru miwiti saka Tlaga Tana lan mili watara 30 kilometer sadurungé tekan grojogan Tis Issat. Kali iki banjur ménggok ing tlatah lor-wétan Ethiopia ngliwati lembah-lembah kang jero lan canyon tumuju menyang Sudan, kang wiwit saka titik iki kali mung diarani Nil Biru.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Edward Ullendorff, Ethiopia lan Kitab Injil (Oxford: University Press for the British Academy, 1968), p. 2.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Nil_Biru&oldid=884602"