Kali Mississippi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sumber banyu Kali Mississippi ing pinggir Tlaga Itasca

Kali Mississippi kuwi kali di negara Amérika Sarékat. Minangka salah sijining kali kang paling dawa ing donya.

Jeneng "Mississippi" asalé saka basa pedunung asli Amérika kang jarwané "bapak banyu".

Asal banyu Kali Mississippi saka negara bagéan Minnesota, cedhak tapel wates karo negara Kanada. Mississippi mili mangidul ngliwati tlatah tengah Amérika Sarékat, yakuwi ngliwati negara bagéan Wisconsin, Iowa, Illinois, Missouri, Kentucky, Tennessee, Arkansas, lan Mississippi.

Sungapan Kali Mississippi dunungé ana ing negara bagéan Louisiana, kidulé kutha New Orleans, pungkasané ing Teluk Meksiko.

Mississippi nduwèni akèh kali anakan. Dhaérah ilèn kali Mississippi amba banget, sumrambah ing tlatah Amérika Sarékat. Maknané Kali Mississippi lan kali-kali anakané wigati tumrap ngilèkaké banyu ing tlatah Amérika Sarékat.

Sawetara kali anakan wigati yakuwi (wiwit saka hulu):

Mississippi dadi wigati banget tumrap sajarah transportasi ing Amérika Sarékat. Nalika sepisanan Amérika Sarékat dadi negara, Kali Mississippi minangka wates kulon saka negara kuwi.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Wacan Terusan[sunting | sunting sumber]

  • Penn, James R. (2001). Rivers of the World. ABC-CLIO. ISBN 1-57607-042-5.
  • Bartlett, Richard A. (1984). Rolling Rivers: An encyclopedia of America's rivers. R. R. Donnelley and Sons. ISBN 0-07-003910-0.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Mississippi&oldid=819930"