Kali Huangpu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Panorama Pudong saka Kali Huangpu ing Shanghai

Kali Huangpu River (Cina prasaja: 黄浦江; Cina tradisional: 黃浦江; pinyin: Huángpŭ Jiāng; Wade-Giles: Huang-p'u Chiang; tegesé "Yellow Bank River" utawa Kali Pèrèng kuning) kuwi sawijining kali kang dawané 97km ing negaraCina kang mili ngliwati kutha Shanghai.

Kali Huangpu sakjané minangka cawang saka Kali Suzhou. Ananging, banjur dadi kali kang paling gedhé ing Shanghai, lan Kali Suzhou River dadi cawangé.

Rata-rata ambané 400 meter lan jeroné 9 meter. Shanghai éntuk sumber banyu ombèn saka kali Huangpu iki, saéngga dadi duwé peran kang wigati tumrap kutha metropolis Shanghai. Kali iki mérang kutha dadi loro region, yakuwi: Pudong (wétan kali) lan Puxi (kulon kali).

The Bund ing Shanghai dumunung ing sadawaning kali.

Panggonan wigati[sunting | sunting sumber]

Kutha liya kang diliwati kali Huangpo yakuwi:

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Huangpu&oldid=813489"