Kali Brantas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kali Brantas
COLLECTIE TROPENMUSEUM Een kabelbrug over de rivier Brantas bij Kesamben residentie Kediri Oost-Java TMnr 10007555.jpg
Treteg gantung ing ndhuwur Kali Brantas (taun.1922
Country Indonesia
Region Jawa Wetan
Length 525 km (326 mi)
Mouth
 - location Bengawan solo
 - coordinates 7°7′S 138°42′E / 7.117°S 138.7°E / -7.117; 138.7

Kali Brantas yaiku kali sing mili ana ing Jawa Wetan, Indonesia. Kali iki paling gedhe lan paling dawa kapindho ing tanah Jawa sauwise Bengawan Solo. Kali iki sumbere ana ing Kabupaten Malang, lan mecah dadi loro ing Majakerta: Kali Porong mili nang wetan, Kali Mas mili nang lor. Sawetara wadhuk dumunung ana ing sadawaning ilèn kali iki utawa anak kaliné, antara liya:

Kabèh wadhuk ing dhuwur mau dikelola déning Perum Jasatirta I


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Brantas&oldid=812210"