Kajuwaraan bal-balan ASEAN

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kajuwaraan bal-balan ASEAN
Dibentuk 1996
Wilayah AFF (Asia Tenggara)
Gunggung tim 8 (Putaran Final)
Juwara bertahan Flag of Vietnam Vietnam (pisanan)
Tim paling suksès Flag of Thailand Thailand
Flag of Singapura Singapura
(saben tim kaping telu)
Soccerball current event.svg Piala Suzuki AFF 2010

Kajuwaraan Bal-balan ASEAN (jroning basa Inggris: ASEAN Football Championship), sadurungé ajeneng Piala Tiger (Tiger Cup), iku sawijining kajuwaraan bal-balan internasional antar negara-negara ing kawasan Asia Kidul-wétan. Turnamen iki diselenggarakaké déning Federasi Bal-balan ASEAN (AFF).

Jeneng lawas kajuwaraan iki asal saka sponsoré yaiku parusahan bir Singapura, Tiger Beer. Ing taun 2007, jeneng kajuwaraan iki dadi Kajuwaraan Bal-balan ASEAN, lan ing taun 2008, owbah manèh dadi Piala Suzuki AFF.

Asil[sunting | sunting sumber]

Ringkesan[sunting | sunting sumber]

Wiwit 2004, pertandingan final dimainaké jroning rong puteran. Ananging, aturan gol tandang ora dipatrapaké.

Taun Tuan omah Final Parebutan papan katelu
Juwara Skor Juwara kaloro Juwara katelu Skor Juwara kapapat
1996
(Detil)
Flag of Singapura Singapura
Thailand
1–0
Malaysia

Viètnam
3–2
Indonésia
1998
(Detil)
Flag of Viètnam Vietnam
Singapura
1–0
Viètnam

Indonésia
3–3 p.w.
5–4 a. p.

Thailand
2000
(Detil)
Flag of Thailand Thailand
Thailand
4–1
Indonésia

Malaysia
3–0
Viètnam
2002
(Detil)
Flag of Indonésia Indonesia
Flag of Singapura Singapura

Thailand
2–2 p.w.
4–2 a. p.

Indonésia

Malaysia
3–0
Viètnam
2004
(Detil)
Flag of Malaysia Malaysia
Flag of Viètnam Vietnam

Singapura
5–2
P1: 3–1
P2: 2–1

Indonésia

Malaysia
2–1
Myanmar
Taun Tuan omah Final Semifinalis kalah
Juwara Skor Juwara kaloro
2007
(Detil)
Flag of Singapura Singapura
Flag of Thailand Thailand

Singapura
2–1
P1: 2–1
P2: 1–1

Thailand
Flag of Malaysia Malaysia lan Flag of Viètnam Viètnam
2008
(Detil)
Flag of Indonésia Indonesia
Flag of Thailand Thailand

Viètnam
3–2
P1: 2–1
P2: 1–1

Thailand
Flag of Indonésia Indonésia lan Flag of Singapura Singapura
2010
(Detil)
Flag of Indonésia Indonesia
Flag of Viètnam Vietnam

Malaysia
4–2
P1: 3–0
P2: 2–1

Indonésia
Flag of Viètnam Viètnam lan Flag of the Philippines Filipina
2012
(Detil)
Flag of Malaysia Malaysia
Flag of Thailand Thailand

Statistik[sunting | sunting sumber]

Statistik Juwara[sunting | sunting sumber]

Tim Juwara Runner-up Papan ka-3 Papan ka-4
Flag of Thailand Thailand 3 (1996, 2000, 2002) 2 (2007, 2008) - 1 (1998)
Flag of Singapura Singapura 3 (1998, 2004, 2007) - 1 (2008) -
Flag of Viètnam Viètnam 1 (2008) 1 (1998) 4 (1996, 2002, 2007), (2010) 1 (2000)
Flag of Indonésia Indonésia - 3 (2000, 2002, 2004) 2 (1998, 2008) 1 (1996)
Flag of Malaysia Malaysia - 1 (1996) 3 (2000, 2004, 2007) 1 (2002)
Flag of Myanmar Myanmar - - - 1 (2004)
Flag of the Philippines Filipina - - 1 (2010) -

Statistik Semifinalis[sunting | sunting sumber]

Tim Semifinal Final Runner-up Juwara
Flag of Thailand Thailand 6 5 2 3
Flag of Singapura Singapura 4 3 - 3
Flag of Viètnam Viètnam 7 2 1 1
Flag of Indonésia Indonésia 7 4 3 -
Flag of Malaysia Malaysia 6 2 1 -
Flag of Myanmar Myanmar 1 - - -
Flag of the Philippines Filipina 1 - - -

Prestasi Tuan Omah[sunting | sunting sumber]

Taun Tuan omah Prestasi
1996 Flag of Singapura Singapura Babak grup
1998 Flag of Viètnam Viètnam Runner-up
2000 Flag of Thailand Thailand Juwara
2002 Flag of Indonésia Indonésia
Flag of Singapura Singapura
Runner-up
Babak grup
2004 Flag of Malaysia Malaysia
Flag of Viètnam Viètnam
Papan ketiga
Babak grup
2007 Flag of Singapura Singapura
Flag of Thailand Thailand
Juwara
Runner-up
2008 Flag of Indonésia Indonésia
Flag of Thailand Thailand
Semifinal
Runner-up
2010 Flag of Indonésia Indonésia
Flag of Viètnam Viètnam

Semifinal

Pencetak Gol Terbanyak[sunting | sunting sumber]

Tahun Pemain Gol
1996 Flag of Thailand Natipong Sritong-In 7
1998 Flag of Myanmar Myo Hlaing Win 4
2000 Flag of Indonésia Gendut Dony Christiawan
Flag of Thailand Worrawoot Srimaka
5
2002 Flag of Indonésia Bambang Pamungkas 8
2004 Flag of Indonésia Ilham Jaya Kesuma 7
2007 Flag of Singapura Mohd Noh Alam Shah 10
2008 Flag of Indonésia Budi Sudarsono
Flag of Singapura Agu Casmir
Flag of Thailand Teerasil Dangda
4
2010

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]