Kaisar Tianqi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kaisar Tianqi.

Kaisar Tianqi (Hanzi: 天啟, lair 23 Desember 1605 – tilar donya 30 September 1627 kanthi umur21 taun) yaiku kaisar ka-15 saka Dinasti Ming kang mrentah saka taun 1620 nganti tekan taun 1627.[1][2] Tianqi lair karo jeneng Zhu Youxiao (朱由校), yaiku anak pisanan saka Kaisar Taichang.[2] Dheweke dadi kaisar nalika umure nembe 15 taun sawise bapake mangkat nalika taun 1620.[2]

Pamrntahan[sunting | sunting sumber]

Tianqi yaiku kaisar kang males lan sering nglalekake tugase dadi kepala negara.[1] Dheweke yaiku saijining kaisar kang ora bisa maca lan uga ora seneng sinau.[2] Merga ora bisa anggone maca laporan lan dokumen kenegaraan, ditambah meneh ketidaktertarikane marang urusan negara, kekuasaane banjur disalahgunakake dening kasim kepalane, Wei Zhongxian lan Selir Ke, ibu susu kang nggedekake dheweke.[2] Ke yaiku sawijining wanita kang ora bener.[2] Sawise bapake mati, dheweke urip karo salah siji kasim kang jenenge Wei Chao, ora let suwe, dheweke banjur lunga minggat lan pindah menyang kasim liyane kang ora liya yaiku Wei Zhongxian.[2] Manfaatke akses kang amba kanggo gegandengan karo kaisar, dheweke nggoda kaisar enom mau kang ndadekake dheweke kanugrahan gelar Nyonya Fengsheng.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)www.tionghoa.com
  2. ^ a b c d e f g h (id)m-search.jp
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaisar_Tianqi&oldid=833016"